Válogass a legszebb utazások közül!

Norvégia - A fjordok varázsa

Tartson velünk a Norvégia - A fjordok varázsa utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Norvégia - A fjordok varázsa leírás

Kívánságlistára teszem

Az itthoni forró nyárból a kellemes tavaszba invitáljuk kedves utasainkat. Ami a nevezetességeken és a szép fővárosokon kívül Norvégiában megragadja az embert, az a rengeteg erdő, a sok zöldövezet, a természet érintetlensége. Mindehhez társul még a számtalan tó, a hegyek és a gyönyörű fjordok. Felejthetetlen élményekben lesz részük.

Az utazásról:

Budapestről Oslo nemzetközi repülőterére me­net­rend sze­rinti, közvetlen repülőjárattal. Nor­végiában jó mi­nőségű, légkon­dicio­nált au­tó­busszal (WC, DVD, ital­automata).

Program:

1. nap: Mjösa-tó

Elutazás Ferihegyről Oslóba. Utazás északi irányba Nor­végia leg­na­gyobb tava, a Mjösa-tó mentén, szál­lás egy tóparti kisvárosban (1 éj).

2. nap: Lillehammer, Ringebu, Gudbrands-völgy

Utazás Lillehammerbe, az 1994-es téli olim­pia vá­rosába. Látogatás az Olimpiai Parkban, illetve le­he­tő­ség a Maihaugen szabadtéri néprajzi múzeum meg­te­kin­té­sé­re. A skanzen területére hozott több mint 140 régi épület teljes kereszt­met­sze­tét adja a régi nor­vég vi­dé­ki életnek. A kora délutáni órák­ban sza­bad program Lillehammer han­gu­la­tos bel­váro­sában, majd to­vább­uta­zás észak felé. Pihenő Ringebuben, egy tipi­kus nor­vég árboc­temp­lomnál. To­vább a Gudbrands-völgyön keresztül (se­bes fo­lyók, vízesések), szállás Bjorliban (1 éj).

3. nap: Trollok fala, Trollok útja, Ålesund

Utazás a vad­re­gé­nyes Roms-völgyön keresztül. Itt ta­lál­ha­tó Európa leg­ma­ga­sabb füg­gő­le­ges szik­la­fa­la, melyet a helyiek Trollok falának neveznek. Fel­ka­pasz­ko­dás a Trollok útja meg­hök­ken­tő szer­pen­tin­jein. Több fotó­szünet után a bá­jos Stor-fjord men­tén ha­lad­va meg­ér­ke­zés a szi­ge­tekre épült Ålesundbe, Nor­végia egyik leg­szebb vá­ro­sába. A vá­ros turisz­ti­kai jelen­tő­ségét egy­részt cso­dá­la­tos fekvése adja (pano­ráma a fjor­dokra és a kör­nyező hegy­vi­lágra), más­részt Ålesund az euró­pai sze­cesszi­ós stí­lusú város­épí­tészet egyik leg­szebb pél­dája, mivel az 1904-es nagy tűz­vész után az egész vá­rost eb­ben a stílusban épí­tet­ték újjá. A vá­ros­né­zés után a szál­lo­dai szobák el­fog­la­lása Ålesund köz­pont­jában (1 éj).

4. nap: Geiranger-fjord, Briksdal-gleccser

Kompátkelés a Stor-fjordon, majd utazás a han­gu­la­tos Hellesylt faluba. Végig­ha­jó­­zás a fjor­dok fjord­jának ne­ve­zett Geiranger-fjordon (gyö­nyö­rű víz­e­sé­sek). Geirangerből to­vább­uta­zás Grotli irá­nyá­ba (me­se­szép pano­ráma a Geiranger-fjordra), majd le­e­resz­ke­dünk a Nord-fjordhoz. Dél­után ki­rán­du­lási le­he­tő­ség a Briksdal-gleccser­hez. A helyiek által troll autóknak nevezett kor­szerű járművek kb. 700 mé­ter­rel a gleccser nyúl­vá­nya előtt teszik ki az uta­so­kat, ahon­nan sétát te­het­nek a Jostedal Gleccser Nem­zeti Park­ban, és köz­vet­len kö­zel­ről cso­dál­hat­ják meg a gleccsert (a Jostedal Gleccser Európa leg­na­gyobb összefüggő gleccsermezője).
Szállás a Jölster-tónál (1 éj).

5. nap: Boyum-gleccser, Sogne-fjord (sétahajózás), Bergen

Utazás lebilincselően szép tájakon ke­resz­tül Kau­pan­ger­be, a Sogne-fjordhoz. Útközben fotó­szü­net a Boyum-gleccsernél. Két­órás pano­ráma hajó­ki­rán­du­lás a Sogne-fjor­don, a világ leg­hosszabb és leg­mé­lyebb fjord­ján. A hajó­út utolsó szakasza a szűk Naeröy-fjord, amely a ma­gasból lezú­duló víz­e­sé­sei­ről híres. Gudvangenből to­vább­uta­zás a Naeröy-ka­nyo­non keresztül Bergenbe, a fjordvidék csodálatos fekvésű fővárosába. Vá­ros­né­zés Bergenben (az UNESCO vi­lág­örök­ség részét ké­pe­ző rak­parti ház­sor, a hanza idők­ből szár­ma­zó Bryggen; a Ber­gen­hus-erőd; a ki­lá­tó­he­lyek stb.). Szállás Bergen kör­nyé­kén (1 éj).

6. nap: Bergen, Hardanger-fjord, Vöringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík

Délelőtt rövid szabad program Bergenben, majd uta­zás Os­lo irányába. Átkelés a Hardanger-fjor­don a 2013-ban át­a­dott Hardanger-hídon, Nor­vé­gia leg­hosszabb füg­gő­híd­ján. Fotó­szünet, majd to­vább­uta­zás a fes­tői Mabödal-ka­nyo­non ke­resz­tül a Vö­ring­foss-víz­e­sés­hez (a leg­hí­re­sebb egész Nor­vé­gi­ában). Utazás a Hardanger-fennsík hold­béli tá­jain át. Szál­lás Oslo központjában (2 éj).

7. nap: Oslo

Kb. 5 órás vá­ros­né­zés a norvég fővárosban (ki­rá­lyi pa­lo­ta, város­háza, parlament, egyetem, Viking Ha­jók Mú­ze­uma, Fram Mú­zeum, Vigeland Park, Hol­men­kol­len sísánc stb.). Délután szabad program, a Fe­hér­vár Tra­vel idegenvezetőjével le­he­tő­ség to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­gek meglátogatására.

8. nap:

Transzfer az oslói repülőtérre, haza­uta­zás Buda­pestre.

A szállásról:

7 éjszaka 3-4 csillagos szintű szállodákban

Az elhelyezésről:

kétágyas fürdőszobás szobákban

Az ellátásról:

Félpanzió (bőséges büféreggeli / bőséges va­cso­ra) a körutazás során. Az oslói vá­ros­köz­ponti szál­lo­dá­ban (utolsó 2 éjszaka) csak büféreggeli. (A szálloda kör­nyé­kén sokféle étkezési le­he­tő­ség van, a kiválasztásban az ide­gen­ve­ze­tő természetesen segítséget nyújt.)

Infóvonal

+3670 469 9892

Nyitva tartás

H-P:9:00-17:00
SZo-VZÁRVA

A Flair Travel munkatársai több mint 21 év utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait!

Nádor utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1052 Budapest, Nádor utca 26.
Irodaház

+36 70 469 9892

+36 30 394 8688

Fő partnereink:

A www.flairtravel.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre sem Utazást közvetítő szerződés, sem Utazási szerződés. Az Utazást közvetítő szerződés vagy az Utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási részvételi díj előlegének, vagy indulás előtt 35 napon belül a teljes összegnek a megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Flair Travel Kft. illetve az utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján. A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Flair Travel Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Powered by Mediaorigo MediaOrigo | Tourism CRM: Travelium Software Travelium Software
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Norvégia - A fjordok varázsa

Norvégia - A fjordok varázsa

Norvégia, Oslo

Útazonosító: 1601

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Kötetlen ajánlatkérés
Norvégia - A fjordok varázsa

Norvégia - A fjordok varázsa

Norvégia, Oslo

Útazonosító: 1601

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!