Válogass a legszebb utazások közül!

Lengyel történelmi városok

Tartson velünk a Lengyel történelmi városok utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Lodz-Varsó-Gdansk-Torun-Poznan-Wroclaw-Olomutz leírás

Kívánságlistára teszem

Utazza be velünk Lengyelország történelmi városait, természeti szépségeit 6 napos körutazásunk során.

Az utazásról:

Komfortos autóbusszal.

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Parassapuszta(határ) útvonalon.

Az utazás minimum 35 főtől indul.

Program:

1. nap: Szeged–Budapest–Czestochowa–Lodz
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten és Parassapusztán keresztül Szlovákiába, majd Katowicén át Czestochowába érkezünk. Felkeressük a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, a czestochovai madonnát. Évente 4-5 millióan keresik fel a híres Fekete Madonnát mely a Jasna Gora-i kolostorban található. Lodz, a divat, a szecesszió és a film fővárosába az esti órákban érkezünk, szállásunk Lodzban vagy környékén lesz.

2. nap: Lodz és Varsó
Reggeli után a „lengyel Manchester” városával ismerkedünk. Mintegy 4 kilométer hosszú, hangulatos bevásárló utcáján egymást érik az üzletek,
éttermek és kávézók. Hollywood-i mintára neves lengyel színészek, rendezők csillagai díszítik a járdát. Mintha Ázsiában járnánk, riksa-taxiba is ülhetünk. Továbbutazunk a Visztula-folyó által kettészelt lengyel fővárosba, Varsóba, a gazdasági, kulturális és politikai központba. Megtekintjük újjáépített óvárosát, a Királyi Palotát és Varsó jelképét – a Tudomány és Kultúra Palotáját (kívülről). Autóbuszos városnézés során láthatjuk az Elnöki Palotát, a Nagyszínházat és a városközpont modern felhőkarcolóit. Szállásunk Varsóban vagy környékén lesz.

3. nap: Gdansk – a hanza város

Korai reggelit követően a hanza város, Gdansk felé indulunk. A déli órákban érkezünk Lengyelország legfontosabb kikötővárosába, mely hajógyártásáról vált ismertté, korabeli hajótulajdonosok és kereskedők „kirakatvárosa” volt. A tipikus hanza városban egy gyalogos útvonal épült ki a 17. századbeli stílusban újjáépített épületek között, melyet mindkét végén remek városkapuk határolnak. Ezt a részét a városnak gyakran Királyi Útnak nevezik, mert a városba érkező királyok itt vonultak végig. Városnézésünk során láthatjuk az óvárosi városházát, a Mária templomot, a Neptun szökőkutat, a Hosszú utcát és az Arany kaput. Szállásunk Gdanskban vagy környékén lesz.

4. nap: Marlbork vára–Torun–Gniezno–Poznan
Reggelinket elfogyasztva, dél felé indulunk, Marlbork várát megtekintve. A német lovagrend középkori kastélya a világ legnagyobb téglájából épült vára (világörökség része). Továbbutazva a Visztula folyó mentén elterülő Torun középkori városába érkezünk, ahol megcsodálhatjuk a régi városházát, melyet több alkalommal újjáépítettek. A városban számos gótikus, barokk és reneszánsz ház áll, többek közt Kopernikusz állítólagos háza a 15. századból. Láthatjuk a Szent János székesegyházat, a 14. században épült Szűz Mária és Szent Jakab templomokat. Wielkopolska területén, a tavakkal körülvett Gniezno-ba, Lengyelország első fővárosába érkezünk. Megtekintjük a II. Világháború után újjáépített monumentális gótikus székesegyházat, sétálunk belvárosában. Továbbutazunk Poznan felé, szállásunk Poznanban vagy környékén lesz.

5. nap: Poznan–Kornik és Wroclav
Megreggelizünk, majd Poznan nevezetességeivel ismerkedünk: az első számú műemlék a városháza és a régi piactér reneszánsz építészete. A társaskáptalan temploma és a régi jezsuita épületcsoport többi tagja szintén értékes műemlék. A régi piactér feletti dombon a királyi vár áll s körülötte a városfal maradványai. Meghatározzák a város arculatát a „császári negyed” épületei, sok temploma, palotái és kastélyai. Poznant elhagyva a nagyszerű állapotban fennmaradt neogótikus kórniki várkastélyba és díszkertjébe látogatunk. A fényűzően berendezett főúri lakhely épületében gazdag könyv, bútor, szobor és festmény gyűjtemény található. A várkastély körül mintegy 3000 fajtából álló növénnyel nagykiterjedésű díszpark található. Továbbutazva az Odera folyó által kettészelt Wroclawba érkezünk. A város nagy részét a háborúk után újjáépítették megőrizve régi állapotát, így mi is így láthatjuk a gótikus városházát a piactéren, a város legnagyobb barokk épületcsoportját, az egyetemet és a város legrégebbi részén, a Tumski szigeten fekvő gótikus keresztelő Szent János székesegyházat. A Szent Erzsébet templom tornyából (lift) gyönyörű kilátás nyílik a városra. Szállásunk a lengyel-cseh határ környékén lesz.

6. nap: Olomutz–Vöröskő vára–Pozsony–Budapest–Szeged
Reggeli után az Morava folyó mentén épült Olomutz városába érkezünk. A városközpontban több kellemes hangulatú tér található. Ezek egyike a Felső tér, melyen a városháza van és az alamóci orloj (óra) a XV. századból. Jellegzetes műemléke az alamóci érseki székesegyház, a Szent Vencel dóm, ahol 1469-ben a cseh és morva nemesség egy része Mátyás királyt cseh királlyá kiáltotta ki. Továbbutazva meglátogatjuk a híres Vöröskő várat. Ez volt a Pálfy grófok egykori, épen maradt családi fészke. Ezt követően a koronázó várost, Pozsonyt keressük fel. Rövid ismerkedés a szépen felújított történelmi belvárossal. Sétánk közben láthatjuk a Szent Márton székesegyházat, a Prímás palotát, a jezsuita templomot, a régi városházát. Rajkánál lépünk be Magyarországra.
Budapestre az esti órákban érkezünk, majd továbbutazunk Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Parassapuszta útvonalon csatlakozók kérjük, ezt vegyék figyelembe!)

A szállásról:

5 éjszaka 2-3*-os szállodában

Az elhelyezésről:

2 ágyas szobákban

Az ellátásról:

5x reggeli

Infóvonal

+3670 469 9892

Nyitva tartás

H-P:9:00-17:00
SZo-VZÁRVA

A Flair Travel munkatársai több mint 21 év utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait!

Nádor utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1052 Budapest, Nádor utca 26.
Irodaház

+36 70 469 9892

+36 30 394 8688

Fő partnereink:

A www.flairtravel.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre sem Utazást közvetítő szerződés, sem Utazási szerződés. Az Utazást közvetítő szerződés vagy az Utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási részvételi díj előlegének, vagy indulás előtt 35 napon belül a teljes összegnek a megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Flair Travel Kft. illetve az utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján. A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Flair Travel Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Powered by Mediaorigo MediaOrigo | Tourism CRM: Travelium Software Travelium Software
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Lengyel történelmi városok

Lengyel történelmi városok

Lengyelország, Czestochowa

Útazonosító: 2323

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Kötetlen ajánlatkérés
Lengyel történelmi városok

Lengyel történelmi városok

Lengyelország, Czestochowa

Útazonosító: 2323

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!