Válogass a legszebb utazások közül!

Ausztria rejtett kincsei-Hajózással

Tartson velünk a Ausztria rejtett kincsei-Hajózással utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Bécs és a Wachau vidéke. Lilienfeld, Mayerling, Baden... leírás

Kívánságlistára teszem

Az ékszerdobozra emlékeztető Ausztria: hosszan elnyúló tavak, a havas hegycsúcsokkal keretezett színpompás mezők; a mesébe illő, dúsan omló muskátlikkal díszített házak; az aranytól csillogó, kerubokkal és stukkókkal gazdagon ékes templomok hagymasisakos tornyokkal, a Habsburg Birodalom dicső éveire emlékeztető grandiózus paloták.

Az utazásról:

Komfortos autóbusszal.

Csatlakozási lehetőség:  
Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)–Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon.


Program:

1. nap: Szeged–Budapest–Bécs (Schönnbrunn) (250 km)
Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban Budapesten majd Hegyeshalom határátkelőn keresztül Bécsbe. Autóbuszos városnézés a császárvárosban (Ring híres épületei, Opera, Hofburg, Szépművészeti Múzeum, Parlament, városháza).Gyalogosan ellátogatunk a Kärtner Strasséra, a Szent István Dómhoz, sétálunk a híres Grabenen, megismerkedünk Hundertwasser különleges,meglepő stílusú épületével. Szabadidőben ismerkedhet a császárvárossal, kedvére vásárolhat. Schönbrunnba, a Habsburgok világhírű kastélyába kirándulunk, megtekintve az uralkodó család életének színhelyeit, a kastély termeit és kertjét. Estére Grinzing-be látogatunk, ahol vendégcsalogató borozók és kiskocsmák egész sora található, élvezzük hangulatát sétálunk hangulatos utcáin. Szállásunk és fakultatív vacsoránk Bécs környékén lesz.

2. nap: Krems és Melk. A Wachau vidéke (160 km)
Reggeli után a Duna mentén folytatjuk utunkat. A Dunának ez a szakasza az osztrák kultúra bölcsője és páratlan műemlékei révén Ausztria legvonzóbb területe. Kremsben, e kedves kisvárosban rövid városnézés. Fakultatív ajánlatunk: Kremsben hajóra szállunk, utunkat a Duna romantikus partszakaszai, várak, kastélyok, városok panorámái kísérik. Hajóutunk végén Melkben szállunk partra. (A hajóút egyes időpontokban fordított irányban is lehetséges. A hajóútra már jelentkezésnél foglalni kell. Aki nem vesz részt a fakultatív hajóúton, autóbusszal utazik tovább Melkig, ahol ismét együtt folytatjuk programunkat. Márciusi csoportunknál a hajózásra nincs lehetőség, a hajózás helyett a hegytetőn elhelyezkedő barokk stílusban épült bencés rendi Göttweig Apátságot látogatjuk meg!) Megtekintjük a Duna partját uraló melki apátsági templomot és belső udvarát. Utunkat autóbusszal folytatva meglátogatjuk a Duna fölé magasodó, híres artstetteni kastélyt, mely korábban királyi rezidencia volt. Itt nyugszik a Szarajevóban tragikusan elhunyt Ferenc Ferdinánd trónörökös is. Strudengau vidékén utazunk tovább, St. Pöltenbe érve rövid városnézés, majd Lilienfeld környéki szálláshelyünkre utazunk.

3. nap: Mayerling–Heiligenkreuz és Baden bei Wien–Laxenburg–Budapest–Szeged (340 km)
Elfogyasztva reggelinket ezen a napon a különösen szép fekvésű Lilienfelden keresztül érkezünk Mayerlingbe, ahol Rudolf trónörökös vadászkastélyához (ma kolostor) érkezünk. 1889-ben itt kettős tragédia történt. Rudolf trónörökös és kedvese, Vetsera Mária rejtélyes módon vesztette életét. A történelmi eseményeket és annak titkait a kastély kis emlékszobái őrzik. (A mai napig megfejthetetlen rejtélyről világhírű musical is készült.) Következő állomásunk az alsó-ausztriai Heiligenkreuz bájos települése. A heiligenkreuzi apátság az egyik legrégebben folyamatosan működő cisztercita apátság Ausztriában, melynek megtekintjük templomát és udvarát a József kúttal. Utunkat folytatva Baden bei Wien-ben tartunk pihenőt. Sétálunk a belvárosában: főtér a császári házzal és a Szentháromság szoborral, Jubileumi Városi Színház, sétálóutca a hangulatos polgári házakkal, üzletekkel, a Casino (Közép- Európa legnagyobb kaszinója). Aki nem kíván a programon részt venni, szabadidő a városban. A délutáni órákban indulunk hazafelé, útközben megtekintjük a Habsburg-Ház által kedvelt Laxenburgi kastélyt. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazunk Szegedre.

A szállásról:

2 éjszaka 2*-os szálloda és vendégfogadóban

Az elhelyezésről:

2 ágyas zuh./WC-s szobákban.

Az ellátásról:

2x reggeli

Infóvonal

+3670 469 9892

Nyitva tartás

H-P:9:00-17:00
SZo-VZÁRVA

A Flair Travel munkatársai több mint 21 év utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait!

Nádor utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1052 Budapest, Nádor utca 26.
Irodaház

+36 70 469 9892

+36 30 394 8688

Fő partnereink:

A www.flairtravel.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre sem Utazást közvetítő szerződés, sem Utazási szerződés. Az Utazást közvetítő szerződés vagy az Utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási részvételi díj előlegének, vagy indulás előtt 35 napon belül a teljes összegnek a megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Flair Travel Kft. illetve az utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján. A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Flair Travel Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Powered by Mediaorigo MediaOrigo | Tourism CRM: Travelium Software Travelium Software
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Ausztria rejtett kincsei-Hajózással

Ausztria rejtett kincsei-Hajózással

Ausztria, Burgenland, Bécs

Útazonosító: 1361

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Kötetlen ajánlatkérés
Ausztria rejtett kincsei-Hajózással

Ausztria rejtett kincsei-Hajózással

Ausztria, Burgenland, Bécs

Útazonosító: 1361

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!